Dünya Senin için Yaratılmadı

Dünya Senin için Yaratılmadı
Contası bozuk musluk gibi gece gündüz su damlatıp hem barajların doluluk oranını düşüren hem de çıkardığı sesle sivrisinek kovucu uygulamaları en çok indirilen uygulamalar listesinde geriden bırakan insanlar var etrafımızda. Hiç beklenmedik bir anda karşınıza çıkıp, ishal olmuş bir kuşun kafanıza pislemesi sonrasında olduğu gibi ıslak mendil arattıran bir telaş uyandırıyorlar.

Mesela dudak payı sıfır olan ağzına kadar dolu bir otobüste, hamile kalmış yaşlı bir gazi görse bile yer verme nezaketi göstermeyecek kadar koltuğa karşı kara sevdaya tutulmuş biçimde otobüs camının köşesinde yazan fabrika bilgilerini defalarca okuyan ve her 10 İsviçreli bilim adamından 9'unun insan olduğunu onaylamadığı bir canlı düşünün. Canlı diyorum çünkü insan mı, hayvan mı yoksa bitki mi olduğunu anlamak için Adli Tıp Kurumundan onaylı belge almak gerekiyor.

Ağzını geviş getiren bir ineğin kuyruğu gibi sağa sola sallayarak sakız çiğneyen kadına 3 joker hakkı vermeme rağmen, bu hareketini sanki arkasından gelen bir trafik polisi ona "ticari bekleme yapma devam et" diyormuş gibi devam ettirdi. Bu ihtimal dahilindeydi çünkü kendisi bir "ticari" gibi davranıyordu. Bir yandan sakız çiğneyip diğer yandan da yanında oturan kızı ile tıkanan bok çukurlarını açmaya çalışan su motorları gibi konuşuyordu.

Aynaya baktığımda kendimden bile korktuğum sert bakışlarımla kadını uyarmama rağmen sakız çiğnemeye devam ediyordu. Kızı bir ara ültimatom verip elini kadının ağzına sokarak sakızı almaya çalıştı. Ama başına taktığı örtüyü "namus" olarak görüp, saatlerdir yaptığı dedikoduyu ve ahlaksızca sakız çiğnemesini bir özgürlük olarak gören kadın sakızı asla vermeyeceğini söyledi.

Eğer dağın başında yalnız yaşıyor olsaydınız otobüste yolculuk yaparken isterseniz sakızı başka bir yerinizle çiğneyip patlatabilirsiniz. Size karışan ve sizden rahatsız olan olmaz. Ama insanlardan oluşan bir toplum içerisinde yaşıyorsanız, ahlakınızı ve davranışlarınızı hayvanat bahçesinde yem verdiğiniz domuzlardan almanız yanlış olur. Ki zaten domuzlar toplum içinde sakız çiğneyip patlatmıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor