Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

Yaklaşık 1 sene önce iPod Shuffle ile ilgili, cihazı ve özelliklerini anlatan bir yazı yazmıştım. (Ulaşmak için tıkla) Anlatmadığım konuları da şimdi yazıyorum.

Yeni nesil (4. nesil) iPod Shuffle'ın çıkması ile birlikte, 3. nesil tasarımının yanlış olduğu anlaşılmış oldu. 3. nesilde kulaklıktan kontrol edilen Shuffle, yeni nesilde yeniden cihaz üzerinden kontrol şekline döndü.

Bu yazı 3. nesil ile ilgilidir
Cihazı satın almadan önce okuduğum kullanıcı yorumlarında "Parça ileri geri sarma yok." denilmişti. Böyle bir şey yok. Kulaklık üzerinde ortadaki tuşa iki kere basıp ikinci basışınızda elinizi çekmezseniz parça ileri sarılıyor. Ortadaki tuşa 3 kere basıp 3. basışta elinizi çekmezseniz de geri sarıyor.

Kulaklıktan kontrol
Ortadaki ana butona bir kere bastığınızda çalan parça duruyor veya daha önce durdurduysanız yeniden başlıyor. İki kere bastığınızda çalma listesindeki sonraki şarkı, üç kere bastığınızda ise şarkıyı başa alıyor. 5 saniye içerisinde tekrar üç kere basarsanız önceki şarkıya geçiyor. Shuffle'ın her şeyi kulaklık. Bu yüzden kulaklık bozulduğunda veya koptuğunda sıkıntınız büyük olacak.

Sesli bildirimler
Her hangi bir çalma listesinde ana butona bir saniye kadar basılı tutarsanız, çalmakta olan şarkının adını size okur. Bir saniyeden fazla basarsanız sırasıyla, bulunduğunuz çalma listesini ve cihaz içerisinde yüklü diğer listeleri söylemeye başlar. Bu listelerden birini seçmek için ana butona bir kere basmanız yeterli. Eğer tüm listeleri dinlediğiniz halde ana butona hiç basmazsanız, cihaz dinlemekte olduğunuz şarkıyı çalmaya devam eder. Listeleri hızlıca dinlemek için ses butonlarına basabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Cihazı bilgisayara bağlayıp iTunes'ten müzik yüklüyorum fakat kulaklığı takıp çalıştıramıyorum yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
  2. kumandalı kulaklık kullanıyorsunuz demi ?

    YanıtlaSil
  3. Nasıl yardımcı olmamı bekliyorsunuz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı yazarken Türkçe imla ve yazım kurallarına dikkat ediniz...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor