Artık birilerinin dur demesi gerekli

En son Fenerbahçe - Beşiktaş maçıyla birlikte durumun ne kadar da felaket bir duruma geldiğini gördük. 6 haftadır maç yönetmeyen ve son 2 haftadır da Türkiye’de oylan bir hakem, aynı zamanda zamanında bir çok maçta maçın kaderini değiştirecek kararlar vermiş bir hakem çok önemli bir maçta görev aldı.

Hakem mi suçlu, MHK mı, Federasyon mu?
Suç hepsinde aslında. Federasyon diktatörlük rejimi ile yönetiliyor ve Türk futbolu tek bir insanın elinde sıkışmış. Hakemler perişan durumda. Eğitim yok, imkan yok, proje yok, başarı yok. MHK’nın ne hakemler hakkında ne de futbol hakkında bilgisi yok. Ancak paralarını almak için çalışıyorlar. Birilerinin çıkıp Federasyonu alması ve hakemlerden, klüplerden, oyunculardan başlayarak her şeyi yeniden düzenlemesi ve yeni disiplin kuralları getirmesi gerekli. Türk futbolu tartışmalarla dalgalanacağına başarılarla şahlansın.

Artık zevk vermiyor?
Artık hiçbir lig maçı bana zevk vermiyor. Zaten lig 3 takım için var. Diğer takımların kalitesi belli. Fenerbahçe’nin bütçesiyle Kasımpaşa’nın arasında 10.000 kat fark var. Bu kaliteye direk yansıyor. Bu fark neden oluştu? Sebepleri açık. Çözümler belli. Birileri para kazanacak diye lig bu şekilde döndürülüyor.

Futbol kirlendi
Artık Türk futbolu tamamıyla bir lekedir. Her şey göz önünde açık birileri kendi oyununu oynatıyor. Kimse karışamıyor. Bence Turkcell’in de ligden ismini alması gerekli.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?