Geçmiş neden canımızı sıkar?

Bu her insanın yaşadığı bir durumdur. Kişilere göre bu sorunun cevabı da değişir. Eğer geçmişinizde size karşı yapılan hakaretlere, eylemlere ve olaylara müdahale edemediyseniz, etmeye gücünüz yetmediyse aklınıza gelen her anda canınız sıkılır ve bu sizi her türlü kötülüğe sürükleyebilir.

Bazıları için bu durum farklı sebeplerden kaynaklanır. Size karşı yapılanlara veya karşılaştığınız olaylara tepkiniz olmuştur. Gücünüzü kullanmışsınızdır fakat sonuç o an sizin istediğiniz gibi gerçekleşmiştir fakat artık durum çok farklıdır. O an değiştirdiğiniz durum ileri zamanda çok farklı boyutlara ulaşmış ve size zarar vermeye başlamıştır. Bu kendi elinizle kendinize zarar verdiğiniz sonucudur. Canınız sıkılır çünkü kendinizi aptal hissedersiniz.

Nasıl kurtulacağım?
Aklı yerinde olan bir insanın yapamayacağı bir durum yoktur. Geçmişinizde yaşadığınız sıkıntılar bundan sonraki çalışmalarınız ve başarınızla kendisini unutturur. Artık geçmişinizden rahatsız olmazsınız. Verdiğiniz yanlış kararlardan doğan sonuçlar durumunuzu çok kötü bir hale getirmiş olabilir. Ama bundan sonra vereceğiniz kararlarla bu kötü durumu değiştirebilirsiniz. Akıllı olan bir insanın gücü her şeye yeter. Sabredin ve düşünün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?