Beşiktaş kazandı mı?

Liverpool’u nasıl yendiğinde çok şansı demiştim, şimdi de aynısını söylüyorum. Kendi sahasında bile doğru düzgün pas yapamayan, oyun kurucusu olmadan oynayan bir takımın rakibini yenmesi için ihtiyacı olan tek şey Beşiktaş’ta var. Yine yanlışlıkla attığı 2 golle maçı 2-1 yendi. Bence bu galibiyetten sonra yetkililerin içlerinden şunu söylememeleri gerekir: “Oh be, bu maçı da atlattık!” Ama görülüyor ki herkes bunu yapıyor. 8-0 yetmemiş olacak.

Ne söylemeleri gerekiyor?
Herkes üzerine düşen görevi en mantıklı şekilde yerine getirmelidir. Beşiktaş’ta oyunu kurabilecek, çekip çevirecek bir adam yok. Bunun eksikliğinden dolayı oyuncular nasıl bir ilerleme yapacaklarını bilemiyorlar. Defansın veya kalecinin kurtardığı toplar uzun atışlarla rakibe iade ediliyor. Kanatlar çok kritik zamanlarda boş bırakılarak rakibin buralarda çok rahat dolaşmasına izin veriliyor. Beşiktaş’ın ceza sahasına yapılan ortalarda ise oyuncular rakibin arkasında veya uzağında bekliyorlar.

Bunları görüp “Evet bu maçı şansa aldık, önümüzdeki maça kadar eksiklerimizle ilgilenelim ve açıklarımızı kapatalım” demeli. Yoksa Beşiktaş bu kafayla düzelmez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?