Biz sizi yemeyiz, domuz eti bize haram

Türkiye TFFİsviçreliler bizi hiç sevmiyorlar. Bu yüzden bugünkü gazete ve dergilerde "Ne olursa olsun akşama kebap yiyeceğiz." gibi alaycı başlıklar atmışlardı. Fatih Terim'i döner haline getirip İsviçreli futbolculara kestiriyorlardı. 90 dakika boyunca heyecanla izlediğimiz maç sonunda gülen taraf biz olduk. Şimdi daha önce kızdığım futbol yorumcuları çıkıp futbolculara yere göğe sığdıramayacak, Fahit Terim'in çok büyük olduğunu söyleyecekler. Bunların hangi takımı tuttuğu belli: Kim yenerse o takımı tutuyorlar.

Türkiye TFFNihat ve Tuncay'ın performansı yine düşüktü. Tuncay Portekiz maçından sonra yaptığı açıklamada "Her insanın kötü bir günü olabilir. Ben çok çalışıyorum ama yapacak bir şey yok, bugün benim kötü günüm." demişti. ama görüyoruz ki günler geçmesine rağmen hâlâ kötü günleri atlatamamış. Onlarac top kaybı, isabetsiz vuruşlar, etkisiz ortalar ve kaçan goller. Servet tek başına bir takım. Eğer defansımızı Servet korumasa bugünlere gelemezdik. Çok sıkıntılı anlarda çok soğukkalnlı davranıyor ve 2. bir kaleci gibi görev yapıyor. Volkan Arslan'da geleceğe dönük çok güzel ışıklar yakmaya başladı. İnşallah daha iyi yerlerde olur. Golün sahibi Arda için kelimeler yetersiz. İnşallah dünyanın en büyük kulüplerinde oynar ve bir Türkiyeli olarak bizi başarı ile temsil eder. Takımda Servet'ten sonra olmasını kesinlikle istediğim 2. oyuncudur.

Türkiye TFFMaçın son anında yedikleri gol ile başlarından aşağıya kaynar sular dökülen İsviçre aklından maç sonunda karnını doyurmayı umuyordu. Eğer yenselerdi yarınki gazete başlıkları belliydi: "Hindi 90 dakikada pişti." "Karnımızı iyice doyurduk." "Yine olsa yine yeriz." gibi. Şimdi biz sizi yendik ve şampiyona hayallerinizi 93'de gelen golle mahvettik. Ama biz sizi yemedik, çünkü bize domuz eti haram. (Bu cümle sadece "Akşama kebap yiyeceğiz" zihniyetine sahip kişiler için geçerlidir.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?