Kar Topu savaşı Gazisi Selman Paşa

Bulunduğu il sınırları içerisine düşen ilk kara, içindeki sesi dinleyerek yol aldığı sırada değen Gazi Selman Paşa 1 haftadır sağ kolunu kaybetmenin acısını yaşıyor. Gidiş biletini almak isteyen fakat dönüşte yer bulamazsam geri gelemem korkusu ile hayatının en hareketli günlerini geçiren arkadaşının, Selman Paşa’nın penceresine yaptığı taciz ateşleri sonrasında çıkan savaşta, tam anlamıyla bir insanlık komedisi yaşandı.

Savaş nasıl başladı?
Karargahında yeni sene için planlar yapan Selman Paşa, camına gelen kar toplarıyla sarsıldı. Hemen arka odadaki depoda sakladığı kar eldivenlerini ve atkısını çıkaran Selman Paşa, savunma pozisyonu aldı. Yoğun kar topu atışlarının ardından, pencereden bakıp arkadaşına “Bekle geliyorum.” diyen Paşa Hazretleri, 2 saat boyunca devam edecek olan bir savaşın içine girdiğinden habersizdi.

Önce çocuklar
Paşa’nın hayatında çocukların özel bir yeri vardı. O yüzden bu savaşta onlara öncelik tanıdı ve aynı sokakta oturduğu 2 çocuğa, hafif buzlanmış olan ve büyüklükleri futbol topu boyutlarında olan kar toplarını fırlattı. Bu toplarla bir çocuğun kafasını koparan, diğer çocuğunda komaya girmesine neden olan Paşa, mahalle sakinlerine ve Kütahya halkına da çeşitli eziyetlerde bulundu.

Düşenlere bir de o vurdu
Kar yağışının yoğun olması ve sokakların kar gölüne dönmesi Paşa’nın bir anda aklını yitirmesine neden oldu. Kaldırımlarda düşen insanlara yardım etmek yerine Erol Taş gibi gülen Selman Paşa, soluğu otobüslerin geçtiği yol güzergahlarında aldı. Havanın soğuk olması nedeni ile tıklım tıklım dolu olan otobüslere yakın arkadaşı ile birlikte kar topu atan Selman Paşa, gün boyunca 1700 kişinin rahatsız olmasına, 10 şöförün işten ayrılmasına, 7 dükkan sahibinin ise psikolojik destek almasına neden olmuştur.

Savaşın sonuçları
İçindeki intikam ateşini söndüremeyen Selman Paşa, arkadaşının polis arabasına attığı kar topuna karşılık, yolları temizleyen iş makinelerine yoğun bir bombardıman gerçekleştirdi. Bu bombardıman sırasından kamu malı olan bu araçlardan bir çoğuna zarar vermeyi kendisine başarı sayan Selman Paşa eve geldiğinde artık sağ kolunun kendisinden ayrılmak istediğini gördü. 1 haftadır kol acısı çeken Gazi Paşa’nın bu ağrılarının sebebinin otobüs şöförleri olduğu sanılıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?