12.000'den fazla yorumu onayladıktan sonra

Mobilbey'e telefonlar ile ilgili her gün onlarca yorum geliyor. Bu yorumların hepsi gözden geçiriliyor. Fakat çok azı onaylanıp diğer ziyaretçilerle paylaşılıyor. Yorumların onaylanmama sebepleri arasında ilk sırada yazım hataları ve firmalara ve telefonlara karşı ağır eleştiriler geliyor.

Üzüldüğüm nokta ise telefonlara gelen çok güzel ve detaylı yorumların yazım hataları yüzünden onaylanmaması. Biz ekip olarak az çok bu hataları düzeltmeye çalışıyoruz fakat yorum yazarken i, ş, ç, ü, ğ vb. gibi harflerin yerine ı, s, c, u, g harflerini kullandıysanız, bunlara zaman ayırmamız mümkün olmuyor.

Yıllardan beri öğrenemediğimiz bir şey var ki bu da yazdığımız yorumun tamamını büyük harfler kullanarak yazmamak. Eğer bir kullanıcı telefonu ile ilgili çok sinirli ise bu yola başvuruyor. Çoğu yorumcu, cümle bittikten sonra büyük harfle başlamıyor. Türkçe karakter kullanmayan çok kullanıcı var. Bunların hepsi yorumların onaylanmaması için sebepler.


Bazı insanlarda firma ile ilgili anlamsız yorumlar yapıyor. Bu gibi insanların yorumları bir gerekçe gösterilmeden siliniyor. Bazen de aynı durum telefonlar için yazılıyor. Neden böyle yazdıklarını öğrenmek için geri dönüş yapmak istiyorum ama korkuyorum da. Aynı şeyleri bana da söyleyebilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?