Cem Uzan rehber denetiminde kitap okuyacak

Plan yapmayı seven bir insan olduğum için en başından beri Cem Uzan ve Genç Parti hareketine karşı bir ilgim var. Fakat bu siyasi bir ilgi değil. Tamamen psikolojik açıdan. Genç Parti’nin nasıl kurulduğunu hatırlatalım: Tüm gazetelerin son sayfalarında akşam yayınlanacak televizyon yayını için duyuru yapılmıştı. Belirtilen saatlerde tüm kanallarda herkes Cem Uzan’ı dinlemek durumunda kalmıştı. Kaç dakika sürdüğünü hatırlamıyorum ama son cümleleri şöyleydi: Çekilin, açın Türkiye’nin önünü, durduramazsınız, Türkiye geliyor.

Psikolojik savaşı Cem Uzan'dan öğrendik
İşte şok bir gece baskını diyebileceğimiz tarzda başlayan bu psikolojik savaş seçim konuşmaları, televizyon reklamları ile birlikte Cem Uzan’ı buralara kadar getirdi. Her konuşması, her hareketi konusunda uzman olan kişiler tarafından hazırlanıyordu. Türkiye seçim kampanyalarını Cem Uzan ile öğrendi. Bedava döner ekmek, fotoğraf çektirmeler, bayrak, t-short, atkı vb. gibi aksesuarlar dağıtmalar. Çoğu ihtiyaç sahibi insan 50 TL karşılığında Cem Uzan’la birlikte il il dolaşarak, seçim gösterilerinde Genç Partili gibi görünmüştür.

Ak Parti'yi Cem Uzan getirdi
O zaman çok değerli televizyon, radyo ve gazetelere sahip olan Cem Uzan bu güçlerini de kullanarak gerçek seçim maratonu nasıl olur göstermiştir. Şimdi bile bir konuşma arasında mazot kelimesi geçse, herkes Cem Uzan’ı hatırlar. Seçim bölgelerine helikopterle gitme fikride ilk Cem Uzan’dan çıkmıştır. Az bir süre içerisinde günde 3 il dolaşarak seçim gösterilerini büyük bir başarıyla tamamlamış ve Ak Parti’nin tek başına iktidara gelmesine büyük ölçüde yardımcı olmuştur.

Cem Uzan’a verilen ceza hakkında
Bursa’da yaptığı konuşmada Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle, yargılandığı mahkemece, Denetimli Serbestlik Yasası uyarınca 1 yılı rehber kontrolünde olmak üzere 5 yıl denetim altında tutulup, rehber kontrolünde 5 adet kişisel gelişim ve öfke kontrolü kitabı okuma cezası verildi. Kişisel gelişimle ilgili bir ansiklopedi yazabilecek insana verilen en ağır ceza bu olsa gerek.

Bursa konuşması hakkında
Bursa konuşmasının videosu da var bende. Bu olayın doğum günümde olmasının benim için ayrı bir anlamı var. Gülmeye ihtiyaç duyduğumda izliyorum bu videoyu. Cem Uzan şunları söylemişti: Sen ne biçim Müslüman’sın be adam. Senin gözünü korku ve hırs bürümüş. Sende Allah korkusu kalmamış. Sen Allahsız olmuşsun. Allahsız herif.

Bugün neler oldu?
Bugünde borçları için 3 bakan ve TMSF başkanı ile görüşmüş. Cem Uzan’ın elindeki her şeyi TMSF aldı ve sattı. Masada geçen ilginç diyalog beni yine güldürdü. Uzan, Bizim mallarımızı sattınız. Yaklaşık 7 milyar dolarlık tahsilat yapıldı ve bizim borcumuz da 6 milyardı. Üstünü istemiyorum, ama el sıkışıp diğer aktifleri iade edin bize. teklifini sunmuş.

Ancak Maliye Bakanlığı ve TMSF, Uzan'a "25 milyar dolar borcunuz var." demiş. Uzan, bunun üzerine "Uluslararası tahkimde dava Türkiye aleyhine ilerliyor, kaybederseniz Türkiye 12 milyar dolardan fazlasını ödemeye mahkum olabilir. ÇEAŞ ve Kepez'i bana verin, Libananco davasından vazgeçelim." teklifini öne sürmüş. Ancak bu girişiminden de sonuç alınamamış.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?