Deniz Baykal kendisine küfür edilmesine alışmış

Mitingleri ve mitinglerde geçen konuşmaları hep gülerek izliyorum. Liderler karşılarına halkı toplayıp canları ne isterse onu savuruyorlar. Baykal’ın ve Devlet Bahçeli’nin Başkabakana verdiği cevaplar gerçekten çok komik. Bunları bir yere yazmak gerekli. Bazen de çok hadsiz ve haksız konuşmalar gerçekleşiyor. Bunlara da dikkat edilmesi gerekli.

Geçenlerde Baykal’ın Erdoğan’a söylediği “Bırak sana rahat rahat küfür etsinler, bundan neden gocunuyorsun.” lafını hiç anlamış değilim. Öncelikle 70 yaşını aşmış yetişkin bir insanın böyle bir düşünceye sahip olması beni üzdü. Daha da üzen durum ise bu sözleri binlerce kişinin ve televizyonların karşısında söylemiş olması. Bu kişilerin içerisinde Baykal’ı örnek alan binlerce genç kişi de var.

İnsanların zayıf noktaları vardır ve sinirlendiklerinde küfürlü kelimeler kullanabilirler veya bunu farklı bir şekilde belli ederler. Fakat bu durum doğru bir davranışın sonucu değildir. Deniz Baykal’da yönetici konumunda. Onun da uygulamalarını beğenmeyen kişiler var. Deniz Baykal’ın bu sözleri söylemesi, onun bu tür durumlara alışık olduğunu ve Başbakanı da alıştırma çabasında olduğu anlamını taşıdığını düşünüyorum. Demek ki Baykal, kendi hakkında çok ağır küfürler duymuş ve bunlara alışmış, daha sonra da alışık olmayan kişilere “Ne var, senin ailene, eşine, çocuklarına küfür etsinler, neden izin vermiyorsun buna?” dermişcesine bir tepki veriyor.

Yazıklar olsun; Yıllarca insanlarla aynı ortamı paylaşıp da insani duygulardan, sevgiden ve saygıdan bir damla nasip almayan, koltuk ve para sevdasına düşmüş, sahte yüzler takınan, iki yüzlü yöneticilere ve kuklalara.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?