Başkent Üniversitesi öğrencileri ilkokul çocukları gibi

Bugün haberlerde komik bir görüntüyle karşılaştım. Başkent Üniversitesinden bazı öğrenciler, rektör Mehmet Haberal’ın Ergenekon örgütü ile ilgili olarak gözaltına alınması ile ilgili gösteri düzenliyorlardı.

Gösteride haberciler tarafından mikrofon uzatılan bir öğrenci aynen şunları söyledi:
“Rektörümüz gözaltında olduğundan derslerimize ara verdik. Rektörümüzü geri istiyoruz, onu bıraksınlar.”

En son ilkokulda duymuştum bu sözleri. “Öğretmenimizi istiyoruz.” diye ağlıyorduk. Ama biz öğretmenimizi, adı örgüt ile yan yana gelip gözaltına alındı diye değil, başka okula gitme durumundan dolayı istiyorduk.

Gösteriye katılan kişilerin %95’i o güne kadar rektör kimdir ne yapar diye sormamış ve daha canlı olarak rektörü bile görmemişlerdir. Rektörün gözaltına alınması dersleri neden etkileyecek? Size rektör mü ders anlatıyordu? Yoksa her sabah kampüste tek sıraya geçip rektörün konuşmasını mı dinliyordunuz? Ama sizinde oraya birileri tarafından sürüklendiğiniz belli.

Orada bağıran hassas beyinlere sorsan kimse neden orada olduğunu bilmez. Ergenekon süreci bana doğru bildiğimiz her şeyin yanlış olduğunu gösterdi. Atatürkçü dediğimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu dediğimiz kişiler ve kurumlar tam tersi çıktı. En çok da Atatürk’ün arkasına sığınanlara sinirleniyorum. Yapmadıkları pislik kalmamış gibi örgütün ihtiyacı olan parayı da askeri kaynaklar kullanılıp eroin satarak karşılıyorlarmış. Bir ülkede en güvenilen kurumun tamamına yakınının aslında devleti kontrol altına almaya çalışan isyancılar olduğunu düşünebiliyor musunuz?

Yorumlar

  1. O GÜN ORADA BULUNAN ÖĞRENCİLRDEN BİRİDE BENDİM VE O GÜN HİÇ KİMSE ORAYA SÜRKLENEREK GETİRİLMEDİ;VE YANILIYORSUNUZ BİZİM OKULUMUZUN ÖĞRENCLERİ REKTÖRLERİYLE BİR ÇOK ORGNİZASYONDA BİR ARAYA GELİR;KAMPÜS İÇİNDE DE ÖĞRENCİLERİYLE İÇ İÇEYDİ.VE NE O GÜN NE DE DİĞER GÜNLER BAŞKENT ÜNİVERSİTESİNDE DERSLER AKSATILMADI ÇÜNKÜ BİZLER HER NE OLUSA OLSUN SAYIN HOCAMIZ PROF.DR.MEHMET HABERALIN BİZDEN BEKLEYECEĞİ ŞEKİLDE EĞİTİME DEVAM EDİLDİ.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı yazarken Türkçe imla ve yazım kurallarına dikkat ediniz...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?