Biraz da Çağdaş Yaşama arkadaş

Doğan’a, televizyonlarına ve gazetelerine acımamak elde değil. Çağdaş Yaşam gözaltına alındığından beri, lafı anladıkları yerlerini yırtarcasına masal haberler yazıyorlar. Gözaltı olayının ilk günü yapılan habere yılın ödülünü vermiştik. Fakat bugün daha güzeli vardı. Gözaltı nedeniyle öğrencilerin bursu verilemiyormuş. Anlattığı masallarda, baba beni okula gönder animasyonunu da kullanarak maliyeden içtiği hoşafın acısını çıkarmaya çalışıyor.

Burs listeleri bakkal defteri gibi
Listeye el konuldu ve isimler araştırılıyor. Eğer burs alan öğrencilerin bilgilerini içeren bir başka liste yok ise Çağdaş Yaşam, bakkal sistemi ile yönetiliyor demektir. Defteri kaptırırsan herkesin borcu silinir hesabı. Ama mesele bu da değil. Burslar banka hesabı üzerinden otomatik ödeme ile gönderiliyor. Ama haberi hazırlayan hassas beyinler, binlerce öğrencinin burs aldığı derneğin bankaya gidip sıra numarası alarak, polis tarafından el konulan listeyi de yanında götürüp, öğrencilerin hesabına tek tek para yatırdığını sanıyor.

Kendini kandıranlara soralım
Öğrenciler burs alamıyor diye sesi yüksek çıkanlara sormak gerekir: Deniz Feneri olayı açığa çıktığında “Ne yapıyorsunuz, buradan binlerce kişi destek alıyor.” dediniz mi? Deniz Feneri, yapılan yardımların azalmasından dolayı ihtiyaç sahiplerine destek vermekte zorlanıyor. Buna da ses çıkarın biraz. Şimdi o farklı bu farklı demek yok. İkisi de dernek. İkisi de yardım yapıyor. İkisinin de kimlere yardım yaptığı araştırılıyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Sana geldiklerine göre bir şeyler yapmışsın demek ki. Ama haklıysan böyle çocuklar gibi ağlamayacaksın. Madem suçun yok niye ağlıyorsun. E artık biraz da çağdaş yaşama arkadaş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?