Herkes biliyor bir Adalet Bakanı bilmiyor

Bu Ergenekon davası başladığından beri bazı çevrelerin anlamamakta ısrar ettiği bir şey var. Yasama, Yürütme ve Yargı organları birbirinden bağımsızdır. Yargı kararını vermeden devam eden süreç hakkında sonuç çıkarmak suçtur. Ergenekon davası bitmedi. Gözaltına alınan ve mahkemesi devam eden kişilere suçlu diyemeyiz. Savcılar ve hakimler görevlerini iyi biliyorlar ve yapıyorlar. Karar açıklandığında kim suçlu kim haklı anlaşılacaktır.

Ergenekon’da hükümet cephe olarak gösteriliyor
Kırtasiyeden topladığı dosyalarla birlikte adliye saraylarında konaklamayı seven ve yargıya olan güvenini her seferinde dile getiren Baykal’ın, anlamamak da ısrar edenlerin başında gelmesi ilginç. Bunu neden yaptığını da tahmin etmek zor değil. Savcılardan birinin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasını bekliyor. Böylece bu süreci kendi yönüne de çevirecek ve AKP’yi hedef olarak gösterecek.

Adalete, yargıya, hakimlere ve savcılara saygılı olun
Bazı insanlar Ergenekon davasını hükümetin yürüttüğünü sanıyorlar. Hakimlere, savcılara, adalete ve yargıya biraz saygınız olsun. Yargı bağımsızdır. Kanun her gücün üstündedir. Bu ülke aşiret sistemi ile törelerle yönetilmiyor. Bugün Adalet Bakanına soru soran eleman gazetecilere şunu diyor: “Kendisi Adalet Bakanı. Yetkileri var, yine de bir şeyler yapabilir.” Bu çocuk 3. sınıf öğrenci. Yetkililer belli, kanunlar açık. Suçunuz yoksa ağlamayın. Ama iddialar doğruysa da, bu ülkede nefes alma hakkınız bile olmayacak bunu da bilin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?