Minibüste arkadan bir kişi uzatmak

minibüsEğer bu yazıyı yazmasaydım, boşlukları daha iyi görebilmek için kaptan köşkü aynalarla donatılmış, vitesinde tesbih takılı, gözle görülen her yerinde şöförün hayata isyanını anlatan yazıları bulunan minibüste, neden kahkahalara boğulduğumu ve nefes alamadığımı anlayınca, beni en müsait yerde neden bırakmalarını istediğimi kimse bilemeyecekti.

Hayal dünyam
3 oda bir salon müstakil bir ev olan hayal dünyam, ihtiyacım olan su ve güneş ışığını, yaşadığım her olayda bana göndererek bahçelerimde çiçekler açmasını sağladığından dolayı, bugün minibüste arkadan bir kişi uzattığım için gülme krizine girerek, göz kepenklerimin göz yaşları ile inmesine ve en temel ihtiyaç hammaddem olan nefesi bile alacak maddi gücümün kalmamasına sebep oldum.

Büyüyünce ne olacaksın?
Arkamdaki hanımefendi, minibüste kalan son locada yerini alınca şöförün düdüğü ile birlikte yolculuk başlamış oldu. Bir zamanlar “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna “Minibüs şöförü” diye cevap veren biri olarak bozuk paraları çok sevdiğimi söylemeliyim. Her minibüs şöförünün ısrarla istediği gibi ben de bozuk paraları çok sevdiğimden dolayı minibüste şöför olmak istiyordum. Fakat arkadan gelen bir soru,
benim artık bu mesleğe gönül veremeyeceğimi ve bundan sonra onursal başkan olarak devam etmem gerektiğini gösterdi:
Buradan 1 kişi uzatır mısınız?


C: sürücüsü, D: sürücüsü ve en gereksiz dosyaların yer aldığı E: sürücüsü olmak üzere üç bölümden oluşan beynim, yeni format atmanın verdiği hızla, arkada oturan kişinin kolundan tutup, sanki uzun bir kütüğü iletiyormuş gibi “buradan” dediği yolu izleyerek kendisini şöföre ulaştırmıştır. 1 kişi uzatmak artık bana göre budur: Kişiyi bulunduğu yerden alıp, kaptan köşkünün ceza sahasına sokmak.

Doğrusu ne olmalı?
Sınıfta olduğu gibi minibüste de arka sıraya oturmanın avantajı, ortamdaki ticari hacimle, kütleyle, paraüstüyle uğraşmayıp, kafanızı cama veya ön koltuğa yaslayarak uyumanızdır. Eğer bir minibüste en arkaya geçip herkesin dikkatini üzerinize çekmek isterseniz, önünüzde oturan kişiye yüksek sesle şunu söyleyin:

Rica etsem, bir kişinin yolculuk bedeli olan şu elimde tutmuş olduğum parayı kaptanı deryaya iletebilir misiniz?

Yorumlar

  1. selmancığım çok güzel bir konuya parmak basmıssın minibüs dili işte daha neler var neler.minibüs dili derken yanlış anlama minibüsün dili olmaz tabiki.köprü ayağı varmı?aksaray varmı?yeni kapı varmı?hepimiz biliyoruzki bunlar yıllardır var ama sanki sorunun cevabını bilmezcesine hep soruluyor,yıllardırda cevabı bulamayacağız galiba...(:

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı yazarken Türkçe imla ve yazım kurallarına dikkat ediniz...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?