Bu yapabildiğin en kolay şeydir

Bu yapabildiğin en kolay şeydirİnsan duygu yüklü bir varlıktır. Sevgi güzel duygulardan biridir. İnsan hem sevmeye hem de sevilmeye ihtiyaç duyar. Tek yönlü sevgi karşılığı verilmediği sürece uzun zaman devam etmez ve kendisini nefrete çevirir. Platonik aşk ile Tek taraflı sevgi çok ayrı iki kavramdır. İlerleyen günlerde bu iki kavram arasındaki farkı uzunca açıklayabiliriz ama garantisi yok.

Aslında konumuz şu:
Yaptığı bir hatadan dolayı sevgilisinden ayrılan insanların, belki sözlüden yüksek not alır, velimi de okula çağırır, hocayla konuşturur ve bu dersi geçerim planı ile ev, okul ve işyeri önlerinde bekleme yapmasıdır.

Dört harfli içkiler
Genelde erkeklere ait olan bu davranış, şu şekilde ceryan eder ve arada kalanların hastalanmasına neden olur: Arkadaşlar arasında dört harfli içkileri içen eleman (bira, rakı vb.), kafasının genç ve güzel olmasının akabinde, film ve dizilerde gördüğü kadarıyla, kurulu olan masa düzenini dağıtarak herkesin üzerine kahve köpüğü gibi pay eder. Aklı başındayken yaptığı hataları, aklını bira ile yıkayıp terbiye ederek düzeltmeye çalışır.

Telefon, telgraf veya taş
Buradaki tek amaç reklam yaparak, kendisini karşı tarafın satın almasını sağlamaktır. Kapıya geldiğini telefon, telgraf veya taş ile hemen haber verir. Ardından ışık, kamera ve kayıt sesleri duyulur. Eleman üç çocuk sahibi, asgari ücretle çalışan ve kirada oturan bir adam gibi kaldırımlara kıvrılır. Burada çevresel faktörlerin, reklamın etkisini artıracağını düşünür ve bu kapıda bekleme olayları bu yüzden gece, yağmurlu ve soğuk havalar olduğunda tercih edilir.

Senin için öldürürüm kendimi
İnsanlara böyle bir durumun karşı tarafta olumsuz etki ürettiğini anlatamazsınız. Çünkü daha önce kendisine verilen hakları doğru kullanmayıp, şimdi, kendisine göre büyük fakat karşıdaki için çok basit olan şeyi yapmaktadır: Yapabildiği en kolay şey: Kapıda beklemek. Bu insan karşısındaki kişinin beklediği şekilde olsaydı, dürüst olsaydı, güven verseydi ayrılık olmayabilirdi. Fakat onun için dürüst olmak ve güven vermek zor olan şeyler. Onun için kolay olanlar, “senin için … yaptım.” cümlesinde noktalı yerlere yazabileceği her şey. Yani “Senin için kapıda bekledim, senin için kendimi öldürdüm, senin için yaktım, yıktım gibi.”

Şimdi bu durumu bir İşçi-Havuz problemi şeklinde çözelim:

Verilenler:
  • İki büklüm bir beden
  • Ezilmiş domates biçiminde bir ses
  • Küçük Emrah bakışları
  • Kendisinin bile inanmadığı sözler
İstenenler:
  • Bir kalp
Şimdi bu verilenlerle bu istenilen elde edilemez. Bu problem bu verilenlerle çözülemez. Aklı başında hiçbir insan, sevdiği insanı karşısında bu kadar aciz görmek istemez. Sizi içeri alırsa bilin ki bu sizi sevdiğinden değil, sizi bir dilenci görüp size acıdığındandır. Bu tür elemanlar Mario’nun bile üç hakkı vardı. deyip bir hak daha kazanmak için kafasını sağa sola vurarak hayatlarının son baharını yaşarlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?