Çamlıca Tepesi İngilizlerin


Sokaklarda o kadar çok turist varki bir mekanda kavga çıksa dayak yiyeceğim diye korkuyorum :) Sadece Avrupa'dan değil, ortadoğudan gelen turist sayısında da bu sene oldukça büyük bir artış var.

Haftaiçi ve Çamlıca Tepesi olmasına karşın, fiş alma sırasında bekleyen 5 kişinin de yabancı olması beni oldukça şaşırttı. Turistlerin oraya istanbulu izlemek için mi yoksa bizim insanlarımızın yaptığı gibi, tüm uyarılara rağmen yerleri çekirdek kabukları ile doldurmak için mi geldiği bilinmiyor :)

Restoranda arkamdaki masada bir Rus turist grubu vardı. İçlerinden biri yarı Türkçe yarı Rusça konuşunca bir an Rusça anladığımı sanmaya başladım. Ama hemen geçti.

Güncelleme: En önemli yeri anlatmayı unutmuşum. Önümdeki asil ingiliz kraliçesi bayan 2 fincan kahve rica ettikten sonra ödemeyi gerçekleştirdi. Ardından birlikte kahvelerimizi almaya gittik. Görevlinin "Bacım tepsi al, elin yanmasın." uyarısı Türk insanının yabancılara karşı ne kadar misafirperver ve nazik olduğunun en önemli göstergelerinden biriydi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?