Biri kel, biri fodul...

Uzun süre zihinlerden silinmeyecek bir 12 Eylül daha geçirdi ülkemiz. Önce referandum ile meşgul olduk, ardından Dünya Basketbol Şampiyonası ile. Fakat gündemi yoğun olan, önemli ve tarihi bir güne, yine gölge düşürenler oldu.

Sandığa yurtdışından ithal edilen büyükbaş hayvanlar mı gidecek?
Aylardır halkı sandığa davet ederek, vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini isteyen siyasi liderlerden bazıları, referandum sonuçlarını yok sayarak erken seçim talebinde bulunmuşlardır. Beyni bir karıncanın büyüklüğünde olup, çalışma kapasitesi TTNet’in 8 Mbit internetinin 15 GB’lık kotası dolduktan sonra düştüğü hıza eşit olan bu siyasi liderler, nasıl oluyor da, halkın kendi iradesi sonuçlanan referandumu yok sayıp erken seçim isteyebiliyorlar. Sanki erken seçim olduğunda, sandığa yurtdışından ithal edilen büyükbaş hayvanlar gidecek.

Son kullanma tarihi geçen siyaset
Kaybedilen her seçimden sonra “Ülke karanlık bir döneme girmiştir.” açıklamaları ile 5 yaşındaki bir çocuğun bile vucudunun çeşitli organları ile güleceği liderler, hâlen son kullanma tarihi geçmiş olan siyaset yapma çabasındalar. Ama boşuna. Çünkü zaten toplum, bu siyaseti desteklemeyecek kadar yüksek bir versiyonda.

Benden size HAYIR gelmez
Bir spikerin “akpyi bitirmek için her türlü pisliği yapma emri aldım, bu yüzden sizi programıma davet ettim” dediği ve facebookta, “hergün 1 problem ve çözümü” isimli hayran sayfası bulunan kemal bey, “başörtüsü, açın gitsin” “pkklılar, salın gitsin” şeklinde içerikler paylaşıp millete HAYIR çektirirken, kendisinin oy kullanamaması, bu ülkeye ve insanlarına karşı ne kadar HAYIRsız olduğunu göstermiştir.

Dünyada bir ilk
Böylece ülkemize dünyada bir ilki yaşatan Kılıçdaroğlu, referandum da anlaşmalı kurumu olan pkknın partisi tarafından da bozuk saat benzetmesi ile tebrik edilmiş, avrupa, balkanlar ve ortadoğunun en üstün zekalı insanı olarak anılmaya başlanmıştır.

KK: "Son dakikada atıp şampiyon olacağız sandım"
Yine her zaman yaptığı şekilde, altını kaçıran çocuklar gibi hükümete sataşmış, “kuruyunca geçer” diyerek o ıslaklıkla kameralar karşısına geçip “ beni destekleyenleri üzdüysem özür dilerim” açıklamasını yapmıştır. Yani beyefendi direkt özür de dilemiyor, şartı var, “arkadaşlarımı üzdüysem.” çok sevindik.

Basketbol finali
Final maçında çok iyi oynadığımızı söyleyemem. Zaten amerika savunması, bizi hamle yapma konusunda oldukça zorladı. İlk defa bir basketbol maçında bu kadar çok 24 saniyenin boşa gittiğini gördüm. Yine de final oynamak çok büyük bir gururdu bizim için.

Tarıma elverişli olmayan insanlar
Bir amaca sahip olmayan ve kafa tasında, tarıma el verişli olmadığı için sadece ot yetişen bazı naylon insanlar, bütün dünyanın gözü önünde devlet yönetimini ıslıklarla protesto etmiş ve kendi aşağılık huylarını canlı yayınla tüm gezegene izlettirmişlerdir.

Köylü milletin efendisidir
Frekansı tutturamamış ağzı bozuk bu insanlar, Atatürk’ün “köylü milletin efendisidir.” sözüne karşılık, köyülüyü cahil gören ve savunduğu görüşü bile desteklemekten aciz olan birini mi orda görmek istiyorlar?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?