Daha fazla demokrasi için Sezen Aksu tabelasını parçaladılar

Gazetelerde Sezen Aksu’nun isminin sokağa tekrar verileceğini görünce hiç sevinmedim. Bu durum, o tabelayı yerinden söküp neresine soktuğunu bilinmeyen insanlara bir ödül niteliğinde çünkü. İzmir halkı Türkiye için hep özel olmuştur. Orada yaşayanların, ülkemizin diğer insanlarına göre daha çağdaş, daha demokratik ve daha laik olduğu iddia edilmektedir.

Sokak sakinleri mi?
İşte referandum öncesi de İzmir halkı, tam bu sıfatlara uygun olacak şekilde, daha demokratik bir Türkiye için en değerli sanatçılarımızdan biri olan Sezen Aksu’ya “sazan” yakıştırmasını yapmış ve adının verildiği sokak tabelasını parçalamışlardır. Bunu yaparken de orada yaşayan sözde “sokak sakini” fakat gerçekte sokak haini olan insanlardan imza toplamışlardır.

Evet diyeceğini öğrenince çok şaşırdık
Şimdi de belediye aynı sokağa tekrar Sezen Aksu tabelası asmıştır. Dün akşam mikrofon uzatılan bir kadın, “Evet diyeceğini öğrenince çok şaşırdık. İzmirli biri olarak böyle bir karar vermesine anlam veremedik.” diyor.

Bir siz akıllısınız değil mi?
Yani diyor ki, benim beynimde, duble yol gibi bir geliş bir gidiş yok. Benim gözlerimi bağlarlar; buğday başaklarını taşın etrafında dönerek öğütürüm. Olduğum yerde döndüğümü anlamam. Çünkü gözlerim bağlıyken düşünemem de. Sezen Aksu aptal, Sinan Çetin aptal, Teoman aptal, Orhan Gencebay aptal, Emel Müftüoğlu aptal % 58 aptal, bir siz akıllısınız bir de oy kullanmayı bile beceremeyen Kemal Kılıçdaroğlu değil mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?