Havalimanında kaçak telefon ele geçirildi

Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen denetimlerde yurda kaçak yolla sokulmaya çalışılan çok sayıda cep telefonu ve aksesuarı ile birlikte MP3 player yakalandı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Orginize Sanayi Bölgesi Amirliği ekipleri Türk Hava Yolları (THY) ile dün saat 04:30’da İngiltere’den İstanbul’a gelen İ.B (29) ve M.C.T (30) adlı iki yolcuyu şüpheli tavırları üzerine durdurdu.

Vallahi Türkiye’den aldım
Yolcu valizlerinde yapılan aramada, yurda kaçak yolla sokulmak istenen piyasa değeri 50.000 TL olan 12 adet Apple iPhone 4, 8 adet iPad, video kamera, flaş bellek ve 150 adet MP3 player yakalandı. Çapraz sorguya alınan şüphelilerden İ.B (29)ilk ifadesinde suçunu kabul etti. Cebinden çıkardığı Nokia 1201 modelini göstererek “abi vallahi bunu Türkiye’den almıştım. Hattımı verin bari, içinde kontürlerim var.” dedi.

Yerimiz yurdumuz belli
“Ne yapacaktınız bu kadar cihazı?“ sorusu üzerine gazetecilere saldıran diğer şüpheli M.C.T (30) ise “3-5 parça bir şey getirdik, bu kadar büyütecek bir şey yok bunda. Biz yazılımcı adamız, yerimiz yurdumuz belli” dedi.

E.Y (29) aranıyor
Emniyet ekiplerince havalimanında kıskıvrak yakalanan şebekenin 3 kişiden oluştuğu ve kuryelerin sürekli yurtdışına çıkıp cihaz aldıkları ve Türkiye’de internet üzerinden satışa sundukları belirlendi. Şebekenin internet ayağını yürüten E.Y. (29) aranıyor.

Her türlü gider abi
Bu arada şüphelilerin ailelerine haber verilmesi üzerine gözyaşlarını tutamayan İ.B (29) “kandırıldığını” belirterek E.Y (30)’nın kendisine “siz gidip alın abi, her türlü okuturuz” dediğini, hayallerini gerçekleştirmek için bu işe giriştiğini belirtti. Susma hakkını kullanacağını belirten M.C.T ise, “Eyalet yasalarına göre...” diye başlayan bir cümle kurunca polisler kahkahalara boğuldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?