İnsan Hakları Mahkemesine götüren çekiliş

Her katılım mesajının 2.4 TL olduğu ve kampanya süresince 90 milyondan fazla mesaj gönderilen Şans Cepte 5666 çekilişinde 1 kişi daire, 9 kişi BMW 1.16i kazandı. Ayrıca 70 kişi de 1.500 TL değerinde bonus kazandı. Şimdi bu kampanya sonunda firmanın net kazancını tahmin edelim:

Toplam gönderilen mesaj sayısı: 90.476.300
Bu mesajların faturası: 217.143.120 TL
Operatöre ödenen servis ücreti çıkarıldığında,
Bu mesajların firmaya kazandırdığı net gelir: 180.940.000 TL

Verilen hediyelerin maliyeti:
Kurtköydeki ev: 200.000 TL
9 adet BMW 1.16i: 57.663 TL x 9 adet = 518.976 TL
1.500 TL bonus x 70 kişi = 105.000 TL

Toplam hediye maliyeti: 823.976 TL
Firmaya kalan: 180.116.024 TL (Yaklaşık)

Kazanma ihtimaliniz küvette boğularak ölme ihtimalinizden düşük
Katılım mesajının bu kadar yüksek maliyetli olduğu çekilişe, insanların bu kadar yüksek ilgi göstermesi çok garip. Açıkçası bu kadar katılımın olduğuna pek inanmıyorum. Çünkü bu kampanyada 1 mesaj gönderen kişinin kazanma ihtimali 1.130.953’te 1 ihtimal. Yani küvette boğularak ölme ihtimalinizden (685.000/1) daha düşük.

Her çekilişten sonra bu işte bir iş var
Her çekilişten sonra kazanamayanların “Bu çekilişte bir iş var” demesi de ayrıca bir sıkıntı. Genelde insanlar, firmaların bu tür hediyeleri yakınlarına dağıttıklarını söylüyorlar. Firmalar da çekilişlerin noter huzurunda yapıldığını belirtiyorlar. Ben de şüphelendiğim için sadece belli firmaların çekilişlerine katılıyorum.

İnsan Hakları Mahkemesi yorumu
BeniKazan.com sitesine konu ile ilgili yapılan yorumlardan biri aşağıdaki gibi:

“ÇEKİLİŞ SONUÇLARI NEREDE? DOLANDIRILDIK MI? HEMEN BUGÜN E-MAİL ADRESİME SONUÇLAR GÖNDERİLMEZSE İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE VE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM BİLGİLERİNİZE.”

Bu yorum, çekiliş sonuçları 8 Eylül 2010’da açıklanacaktır yazısının altına, 7 Eylülde yazılmış. Ayrıca dünyada bir ilk yaşanmış ve kampanya sonuçlarının e-posta adresine gönderilmemesi üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Bireysel başvuru yapılacağı tehtidinde bulunulmuştur. Ve bu yorum logosunda aslan bulunan ünlü bir bankanın çalışanına ait.

Yorumlar

  1. sen kimsin peki neden firmayı savunuyorsun firmanın nesi oluyorsun?? ve bu firma insanlara hergün onlarca msj atıyordu hadi şimdi 70 çekiliş hakkın oldu bugün bilmem ne oldu diyerek o kadar msj atan firma sonuçları mail atmaktan mı yoruluyor.. ayrıca reklamı tv de dolanan bi firma neden çekiliş görüntülerini koymaz ki en azından sitesine ?? kısacası bi bit yeniği var arkadaşım!!! bitmiştir...

    YanıtlaSil
  2. Allah bin türlü belalarını versin...

    YanıtlaSil
  3. mrb arkadas lar sans yaz gonder gunlerce bi ton msj geliyor 20 cekilis hakkin oldu mercedesse diyo yok 30 hakkin oldu daireye yok suna bu oldu yok buna su oldu SIMDI SANA DIYORUM BU FIRMANIN YETKILISI SAHSA NEDEN BUNU HERKESIN ONUNDE TV PROGRAMINDA YAPMIYOR SUN DAHA GERCEKCI BI ORTAMDA O KADAR MSJ GONDEREN INSANIMIZ VAR AMA HIC BIRININ SEN NEZAMAN CEKILIS YAPTINDAN KIME NE CIKTINDAN HABERLERI YOK BIRAKIN ARTIK BU MILLETIN YAKASINI SAHTEKARLARRRR BUNEYA YETER SIZIN GIBI SOMURGELERIN CEBINI DUSUNDUGU BIRAZ DA MILLETI DUSUNUN AYIPTIR YAZIKTIR GUNAHTIR YA MILLETIN SIRTINDAN SAHTEKARLIK LA ELDE ETTINIZ BU PARALARI COLUK COCUGUNUZLA NASI YERSINIZYA ?????

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı yazarken Türkçe imla ve yazım kurallarına dikkat ediniz...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?