İnsanlık dışı uygulama

Geçtiğimiz hafta İran’da bir kadının, yüzüne kezzap atıp kör olmasına neden olan sevgilisini affettiğini okuduk ve izledik. Şeriat kurallarına göre kör olan ve yüzü tanınmayacak hale gelen kızın hakkı, kendisine yapılanın aynısını adama yapmasıydı. Ama kız son anda vazgeçti.

İnsan hakları örgütünün bu uygulama karşısında “İnsanlık dışı bir uygulama” yorumu, kör olan ve yüzüne bakılmayacak hale gelen kızın acısını bir derece daha artırdığını düşünüyorum. Benim hayatımı karartan ve insanların arasına çıkamayacağım bir şekle sokan bu adamın cezası 5 yıl hapis yatmak mı peki? O adam 5 yıl sonra hapisten çıkıp hayatına kaldığı yerden devam edecek. Ama mağdur olan kız ömrünün sonuna kadar bu acı ile yaşamak zorunda kalacak.

Kız herşeye rağmen adamı son anda affetti ve onu Allah’a havale etti. Yapılabilecek en doğru şey buydu belki de. Adam yaptıklarının karşısında kendisine merhametli davranan kız karşısında ezildikçe ezildi. Sanıyorum ki artık ömrünün sonuna kadar vicdan azabı çekecek. Kız zaten yaptığı açıklamada, “Onun gözlerini kör etmem, benim gözlerimin açılmasını sağlamayacak.” dedi. Bu sadece yürekli olan insanların yapabileceği bir davranış.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?