Allah Allah diyerek gidenler, tanrı uludur diye teselli buldu


İçinde yüzlerce kelime geçen yabancı müzikleri dinleyip “ezanı anlamıyorum, belki de bana küfür ediyor” diyenlerin akıl sağlığı ile ilgili problemleri olduğu, son yıllarda çok ilerleme kaydeden TIP tarafından tespit edilmiş bir durumdur. Madem ezanı anlamadığınız için Türkçe olmasını istiyorsunuz, o halde anlamadan dinlediğiniz yabancı müzikler de Türkçe olmalı. Ne mâlum belki de size küfür ediyorlardır.

Ben yabancı müzikleri anlıyorum ama ezanı anlamıyorum
Ezan her gün beş kez okunuyor. 60 yaşındaki bir insan, kafası çalıştığı andan itibaren yaklaşık 100.000 kez ezan dinlemiş oluyor. Dinlemiş oluyor derken kafası çalışan insanlar için olduğunu tekrar hatırlatalım. Kafası çalışmayanlar, içerisinde sadece 6 farklı ifade bulunan ezanı anlamadıklarını söyleyip, zamanında yeni bir din oluşturma adına Ezan, Kuran, Kamet ve Selâyı “Türkçe olsun, millet anlamıyor” diyenlerle aynı kafayı yaşıyorlar.

Ezanlar simit saraylarında okunmuyor, camilerde okunuyor
Kaldı ki ezanlar simit saraylarında okunmuyor, camilerde okunuyor. Allah'ın evleri olan camilerden yükselen bu ses, acaba iki omzunun arasında beyin taşıdığını sanan cahillerin anasına nasıl küfredebilir? Buralar insanların sabahlara kadar üstten içip alttan çıkardıkları, kıskançlığın ve utanmanın olmadığı mekanlar değil. Ezan için bu şekilde bir değerlendirme yapanlar lafı farklı bölgelerinden anladıkları için zaten dine göre bir sorumlulukları kalmamıştır.

Adresler Türkçe ama camiye gelen yok
Kendini kandıran bu insanlar, ezanın tüm inananları namaza çağırdığı çok iyi biliyorlar. Fakat camilerin yeri belli ve adresleri de Türkçe olduğu halde onları ne yazık ki aramızda göremiyoruz. Meselenin sadece ezan olmadığı açıktır. Siz ezanı Türkçe yapsanız bu kişiler namaza yine gelmez. Çünkü bu kez de namazda okunan dualar Arapça derler. Namazı Türkçe yaparsınız bu kez de Kuran Arapça derler. Sonra da bu böyle uzayıp gider.

Allah Allah diye giderken tanrı uludur diye karşılandık
Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda uygulanan ve 1932 ile 1950 yılları arasında devam eden Türkçe Ezan uygulaması, bu ülkenin insanlarına yapılmış en büyük zulümdür. O insanlar ki bu vatanın düşman işgalinden kurtulması için canını ortaya koyan atalarımızın geride bize emanet bıraktıkları eşleri, çocukları, anne ve babalarıdır. Onlar savaş meydanlarında Allah Allah sesleri ile can verirken, birileri de oturdukları saraylardan İslam dinini modernleştirmekle uğraşmış ve dini değiştirmeye çalışmıştır.

Sonuç olarak düşmanın karşısına Allah'ın gücünü kalbinde hissederek korkusuzca çıkanlar, eve döndüklerinde tanrı uludur sesleri ile teselli bulmuşlardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?