Gittikçe kindar bir toplum oluyoruz

“Gittikçe dindar bir toplum oluyoruz.” yorumlarının aksine, bence gittikçe ahlakı bozulan ve inançlarından uzaklaşan bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bugün haberleri açtığınızda mutlaka eşini kesen bir adamla karşılaşıyorsunuz. Mutlaka bir hırsızlık olayı ve mutlaka bir sarhoş sürücünün katliam haberlerini izliyorsunuz. İzlemediğimiz şeyler de var. Mesela mutlaka bir kadına tecavüz edilmiştir fakat toplum baskısı nedeni ile fazla yayılmamıştır. Ya da mutlaka bir huzurevinde veya çocuk esirgeme kurumunda bir yaşlıya veya bir çocuğa insanlık dışı muamele edilmiştir fakat bundan henüz haberimiz olmamıştır.

Hayatımızda İslam'la ilgili ne var?
İnançlarından uzaklaşan toplum derken şu anlaşılmasın: “İslam dininden uzaklaşıp farklı dinlere yönelmek.” Hayır bu değil. Biz, toplum olarak imandan uzaklaşıyoruz. Yani toplumun yaşantısına baktığımızda, tanrısı olmayan, inançsız bir insan, bir atesit gibi yaşıyor. Dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu aklımıza getirmeden, bir gün ölüp gideceğimizi ve yanımıza alacağımız şeylerin sadece bu dünyada yaptğımız iyilikler ve ibadetler olduğunu bilmeden yaşıyoruz. Böyle yaşayıp, böyle yaşayan gençler yetiştiriyoruz.

Anne ve babalar yetersiz
Bugün bir iPhone, Facebook veya bir dizi evlerde saatlerce konuşuluyorken, bir baba oğluna bu üç şey hakkında en az 30 dakika yorum yapabiliyorken, aynı babalar ve anneler Peygamber efendimiz hakkında bir hadis söyleyemeyecek veya Kur’an’dan bir ayet okuyamayacak kadar yetersiz. Bugünün anne-babaları, kendilerini zamanında zorla camiye gönderen anne-babaları gibi olmadıkları için, bugünün çocukları “Müslümanım” dediği dine ait kitabı okuyamıyor ve namazı kılamıyor.

Haberlere konu olabiliriz
İslam dini öyle bir din ve efendimiz de öyle bir insandır ki, bir odunun içine bu iki şeyi soksanız karşınızda dünyanın en ahlaklı, en yardımsever, en namuslu ve en çalışkan insanını görürsünüz. Bu insandan size asla zarar gelmez. Çünkü müslüman elinden ve dilinden kimseye zarar gelmeyen kimsedir. Siz İslamın kurallarından ve efendimizin hareketlerinden uzaklaştıkça yukarıda bahsettiğimiz haberleri okumaya devam edeceğiz. Bugün belki sadece bu haberleri okuyoruz fakat yarın bir gün direkt bu haberlerin konusu olabiliriz. Bu anlayışla ve bu yaşam tarzıyla devam ettikçe yukarıdaki haberlerden birine konu olmamak elde değil.

Sonra bakarız
Sonra bakarız diye geçirilen ömürler şimdi toprağın altında kıyametin kopmaması için yalvarıyorlar. Akıllı insan bir gün öleceğini düşünüp bir an önce ayaklanmalı. Çocuklarına ve eşine kalan bu son zamanlarında destek olmalı. Evinize bir ilmihal alın ve burdan başlayın. Önce imânı anlayın. Sonra da neyi nasıl yapmanız gerektiğini yani âdâbı öğrenin. Hergün çocuklarınıza bir Hadis-i şerif okuyabilirsiniz. Okumaktan çekiniyorsanız Facebook’tan mesaj atın veya SMS atın. Mutlaka okuyacaktır.

İslam dini hırsızlığı, zinayı, haramı, faizi, içkiyi, kumarı yasaklamıştır. Haberlerin konusu ise hep bu sebeplerdir. Bu haberler arttığına göre biz dindar bir toplum değil, dinsiz bir toplum olma yolunda ilerliyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?