Cemaatlerin üst kimlik olma çabası


Artık öyle bir dönemdeyiz ki cemaatler dine zarar vermeye başladı. Cemaatlerin çoğu kendi mensuplarının çıkarları için planlar yapmakta ve çalışmaktalar. Bir cemaatin mensubu, farklı bir cemaatin mensubu ile iletişim kurmaktan kaçınmakta, insani duyguları paylaşmada, alışverişte, yolculukta, evlenmekte ve dayanışmada ayrışmaktadırlar. Bir kaç cemaatin sahip olduğu ekonomik güç sayesinde artık amaçlar Allah rızasını aşmış ve tamamen para odağına varmıştır.

Bugün paranız olmadan bazı cemaatlere girmeniz ve söz sahibi olmanız mümkün değildir. Bir cemaatin gazetesini, dergisini almadan, kurban bağışlamadan, öğrencilerine maddi yardım yapmadan söz sahibi olmazsınız. Oysa hani üstünlük takvadaydı. Sizin çok güzel Kur'an okumanızın, iyi bir ahlaka sahip olmanızın, dini görevlerinizi en iyi şekilde yerine getirmenizin artık pek bir önemi yok.

Eğer paranız varsa, cepleriniz doluysa ve siz bir cemaate maddi anlamda destek oluyorsanız, artık kaçırdığınız namazların, içtiğiniz içkilerin, girdiğiniz günahların bir cezası yok. Çünkü siz artık o cemaattensiniz ve Allah sizi o cemaatte olduğunuz için affedecek. Bu insanları cennet vaadiyle kandırarak para toplamanın daha profesyonel bir hali olarak karşımıza çıkmakta.

Ekonomik gücünü artıran ve nüfusunu çoğaltan cemaatler ülkeler için de bir tehlikeye dönüşmek üzere. Öyle ki yasama, yürütme ve yargı organlarına sızan cemaat mensupları kendi çıkarları için tüm ülkenin çıkarlarını yok sayabilmekte ve baskı unsurları oluşturarak makam sahibi insanları kontrol altına alabilmektedirler.

Biz müslümanlar olarak sadece müslüman kimliğimizle hareket etmeli ve müslüman olan herkesi kendi kardeşimiz kabul etmeliyiz. Cemaatler olsun ama cemaat farklılıkları birbirimize düşman gibi davranmamızı gerektirmesin. Biz cemaatler farklı olduğu için birbirimizden uzaklaşmayalım. Cemaatleri bir üst kimlik olarak öne çıkarmayalım. Bizim cemaatimiz müslümanlıktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?