İçerisine pis su damlamış bir bardak su için "Bu su temizdir" diyebilir misiniz?

İçerisine pis su damlamış bir bardak su için "Bu su temizdir" diyebilir misiniz?
Anlatmak istediğim şeyi "bir grup düşünün" şeklinde açıklamaktansa, günlük hayatta özellikle öğrencilerin ve esnafların çok sık karşılaştığı şekilde anlatmak istiyorum. Söz konusu grup Gülen Cemaati. Konu ise son dönemin en sıcak gündemi olan dershaneleri kapatma mevzusu.

Dershanelerin cemaat için önemi:
Dershanelerin kapatılmasına şiddetle karşı çıkan, gerek kendi medyası gerekse kendi üyeleri ile toplumu yönlendirmeye çalışan cemaat, ipin ucunu öyle bir kaçırdı ki kendisi gibi düşünmeyenleri "firavun" olarak nitelendirdi. Dershaneler cemaat için en büyük gelir kaynaklarından biri. Bunun yanında cemaate adam çekmek, esnaf kazanmak ve mevki sahibi olan kişilere ulaşmak için de oyunlarını en rahat şekilde oynayabilecekleri bir yer.

Ücretsiz eğitimler, özel indirimler ve sonuçları babalarının mesleklerine göre belirlenen sınavlar ile kendisine yandaş çeken dershaneler, üniversite sınavını kazanan ve kendi yurtlarında/evlerinde kalan öğrenciler için de bir iş imkanı sunuyor. Yani dershaneler hem eleman bulmak hem de elindeki elemanı ömür boyu kullanmak için sahip olabilecekleri en önemli varlıkları. Kapanmasına karşı da bu yüzden bu kadar şiddetli karşı çıkıyorlar. Çünkü özel okulda bu tarz bir yöntem kullanamayacaklar.

Cemaatin bu konuda hükümete karşı çok çirkin bir yol izlediğini gören ve bugüne kadar sabreden insanlarda bir bir konuşmaya başladı aslında. Bir örnek olarak şu yazıyı okuyabilirsiniz:

Hizmet derken??

Bu yazıya yapılan yorumlardan biri dikkatimi çekti. İşte her zaman karımıza çıkan bir cevap: "Cemaatin içinde kötü niyetli insanlar olabilir ve bu kötü niyetli insanlar sebebiyle cemaat bütünüyle kötüdür denilemez ve eleştirilemez."

"Kötü niyetli" insanlar ve bu insanların sebep olduğu olumsuzluklardan dolayı cemaati eleştirmemiz yanlış bulunuyor. Bu insanları belli bir amaç için atayan ve görevlendiren cemaatin kendisidir. Bu kötü niyetli insanlar cemaatin kendi üyesidir ve yetkilisidir. Benim bölgemdeki cemaatin bir temsilcisi eğer yanlış yapıyorsa ve bu cemaat tarafından normal karşılanıyorsa, bu suç onunla birlikte cemaatin de suçudur.

Bu sebeple "kötü niyetliyse onun suçudur, cemaati etkilemez." sözü yanlıştır. İçerisine pis su damlamış bir bardak su için "Bu su temizdir" diyebilir misiniz?

Cemaat kaç öğrenciyi ücretsiz okutmuştur?
Bugün hangi cemaat dershanesi fakir bir öğrenciyi ücretsiz okutmuştur, hangisine karşılıksız burs vermiştir? Burs verilenleri, ücretsiz okutulanları araştırırsanız bu kişilerin babalarının "cepleri dolu yetkili bir abi" olduklarını görecek ve cemaatin artık hiçbir işinde sadece Allah rızasını gözeterek bir iyilik yapmadığını anlayacaksınız.

Kavganın sebebi devlet iradesini ele geçirme niyeti
Son 10 yılda "illuminati cemiyeti" tarzı bir yapılanmaya giden ve dış güçler tarafından yönetilen, insanların manevi duygularını sömüren, eğitim kurumları ile beyin yıkayan, kendi kanunları, kendi yargıları ve yönetim şekli olan bir yapıya dönüşen bir cemaat görüyoruz. Devleti ele geçirmek amaçlarına karşı çıkan hükümete ateş püsküren ve toplumu kışkırtan bir cemaat.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?