Batının kör gözlerle izlediği Boğa Güreşleri


Batının kör gözlerle izlediği Boğa Güreşleri
İspanya'da boğa güreşi, matador adı verilen kişinin boğanın boynuna ok saplayarak onu kızdırması, kan kaybından dolayı yavaş yavaş acı çekerek ölmesini amaçlayan bir eğlence ve yarışma biçimidir. Tabi buradaki eğlence, kendisini belli bir medeniyet seviyesinde gören, hayvanlara en az insan kadar değer veren bir topluluğun geleneksel bir eğlencesidir.

Katliam için alkış tutmak
Her kurban bayramında "katliam" konulu özel açıklamalar yapan bu topluluk, her hafta arenalarda onlarca boğanın acımasızca öldürülmesine alkış tutmaktadır.

Kurban bayramı katliam değildir
Kurban bayramı onlara göre bir katliam bile olsa, batının akıl almaz bu adetleri ile karşılaştırıldığında aslında ne denli gerekli bir şey olduğu farkedilecektir.


  1. Kurban bayramında hayvanlar belirli bir kurala göre kesilir ve hayvana eziyet edilmemesi, hayvanın acı çekmemesi sağlanır. İspanya'da ise hayvanı acı çektirerek, kızdırarak öldürmek gereklidir. Aksi halde sizi alkışlayacak birini bulamazsınız.
  2. Kurban bayramında kesilen hayvanın tüm etini sahibi yiyemez. İslam inancına göre mutlaka etin 3'te 1 ini ihtiyaç sahiplerine vermek zorundadır. Geriye kalan kısmın da yarısını misafirlerine ikram eder. Oysaki İspanyada katledilen boğalar çöpe atılmaktadır.
  3. Kurban bayramında hayvanın kesileceğini anlamaması için (sırada bekleyen hayvanlar da dahil) gözleri bağlanır. İspanya'da ise hayvan arenaya çıkmadan önce çeşitli yerlerinden bıçaklanır ve sinirlenmesi sağlanır.

Kurban'da hayvana acı çektirmemek esastır
Şimdi bu karşılaştırma sonrasında sakın kalkıp da "işte bizim orada kurbanı şöyle kestiler efendim vb." gibi yorumlara girmesin. Çünkü İslam'a göre kurbanın nasıl kesileceği anlatılmıştır. Kişiler bu kurala kendi bilgisi ve imkanları dahilinde uymaya çalışır. Oysaki Avrupa'nın göbeğinde yapılan bu güreşler herkesin gözü önünde milyonlarca kişinin izleyeceği şekilde yapılmaktadır. Kuralları zaten hayvana acı çektirmek ve eziyet etmektir.

Batı İslam'a karşı hiçbir zaman samimi olmadı. Kendi yaptıkları her zaman doğruymuş gibi bize akıl vermeye devam etmekte.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple iPod Shuffle 3. nesil kullanımı

"Kosla Oxi Action Vanish Max" fazla oluyor

Arif Sinan ünlü mü ünsüz mü?